Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Κιβώτιο ταχυτήτων CVT για τρακτέρ (συνεχώς μεταβλητή μετάδοση)

Κιβώτιο ταχυτήτων CVT (συνεχώς μεταβλητή μετάδοση)

Η τελευταία τάση στις μεταδόσεις τρακτέρ ήταν η μετάβαση στις μεταδόσεις CVT. Τα Συστήματα αυτά ήταν εδώ και μερικά χρόνια σε πολλά μοτοποδήλατα, σκούτερ, αυτοκίνητα γκολφ και οχήματα κοινής ωφελείας χρησιμοποιούν μια απλή μετάδοση κίνησης CVT. Τα γρανάζια του τρακτέρ χρησιμοποιούν έναν υδραυλικό κινητήρα για την παροχή μίας άμεσης και οπίσθιας εγκατάστασης και στη συνέχεια ενός μηχανικού συστήματος μετάδοσης κίνησης για την απόδοση και την απαιτούμενη παροχή ισχύος.

Σε ελκυστήρες μεγαλύτερης ιπποδύναμης, τα κιβώτια έχουν γίνει εξαιρετικά περίπλοκα (σκεφτείτε ένα κιβώτιο ταχυτήτων 24 ταχυτήτων!) Και πολύ ακριβά. Η μετάδοση CVT είναι λιγότερο περίπλοκη και επιτρέπει τη μετάδοση ώστε να ταιριάζει εύκολα με την ισχύ του κινητήρα όπως απαιτείται.

Χωρίς προκαθορισμένες ταχύτητες, οι στροφές του κινητήρα μπορούν να ποικίλουν για να καλύψουν την απαιτούμενη ισχύ, ενώ η ταχύτητα προς τα εμπρός μπορεί να παραμείνει σταθερή. Αυτό διευκολύνει την οδήγηση και μπορεί να καταστήσει πιο αποδοτική την κατανάλωση καυσίμου.

Η μετάδοση CVT παρέχει επίσης μια λειτουργία "αυτόματης διακοπής". Όταν ο κινητήρας επιστρέψει στο ουδέτερο, το κιβώτιο είναι ασφαλισμένο. Δεν θα υπάρξει κύλιση ή κίνηση μέχρι να μετακινηθεί ο μοχλός χειρισμού και το σύστημα επιστρέφει στη θετική κίνηση εμπρός ή πίσω. Με αυτό τον τρόπο, η CVT μπορεί να δείξει κάποια καλά χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Ενώ είναι καλά εδραιωμένο στην αγορά γεωργικών προϊόντων, η μετάδοση CVT δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί πλήρως στον τομέα των υπηρεσιών εδάφους. Υπάρχουν τώρα περίπου 40 και 50 μοντέλα διαθέσιμα, τα οποία δεν είναι ακόμη δελεαστικά για ορισμένους πελάτες. Στο μέλλον είναι πιθανό να δούμε περισσότερα μοντέλα CVT διαθέσιμα.

Συμπέρασμα

Τα νεότερα συστήματα CVT δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά μπορούν να προσφέρουν έναν πραγματικό συνδυασμό των καλύτερων χαρακτηριστικών των άλλων συστημάτων, της μεταβλητής ταχύτητας και της άμεσης και οπίσθιας κίνησης του HST και της μηχανικής απόδοσης του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Όλα εξαρτώνται από την εφαρμογή και την κατάστασή σας. λάβετε μια επίδειξη κάθε τύπου συστήματος μετάδοσης, ώστε να μπορείτε να δείτε μόνοι σας πώς μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας


Δεν υπάρχουν σχόλια: